Twintig jaar geleden werden mijn partner Peter en ik gegrepen door La Bella Italia. Bij de eerste kennismaking met Italië waren we meteen gefascineerd door de fantastische landschappen, het heerlijke eten en de prachtige wijnen. En bovenal: de Italianen! Wát een aardige mensen en wát een respect voor alles wat de natuur te bieden heeft.
Sindsdien brengen we bijna elke vakantie in Italië door, steeds weer een nieuw gedeelte ontdekkend, met de lokale gebruiken, gerechten, wijnen en bezienswaardigheden. De opzwepende Italiaanse taal hebben we ons ook al helemaal eigen gemaakt en we hebben inmiddels een rijke verzameling Italiaanse recepten, die we natuurlijk ook allemaal zelf uitgeprobeerd hebben mét altijd een bijpassende wijn...
We zijn nog net geen Italianen, maar één van de mooiste aspecten van de Italiaanse cultuur spreekt ons met name aan: urenlang tafelen, met zijn tweetjes of met gasten, genieten van 'slowfood', van biologische, pure gerechten.
Anderen te zien genieten van “mijn” gerechten, daar word ik blij van, daar doe ik het voor! En daarom is koken mijn passie. Om met nog meer mensen het genot te delen van al die prachtige gerechten die Italië rijk is. Om mensen te laten ervaren dat Italiaans eten zoveel meer is dan alleen pizza. Non Solo Pizza!
Ik hoop dat mensen door het eten van mijn gerechten bewuster gaan eten en zodoende, net zoals ik, kunnen genieten van zoiets eenvoudigs als insalata caprese, bestaande uit tomaat, mozzarella, basilicum en natuurlijk een flinke scheut goede olijfolie.
Buon appetito!

Marianne Havermans